021-85530

کنترل تردد متمرکز و توزیع شده

۱. کنترل تردد متمرکز

به‌طورکلی سیستم‌های کنترل تردد یا کنترل دسترسی، سیستم‌هایی هستند که به مدیریت و کنترلِ دسترسی‌های افراد کمک می‌کنند. زمانی که برای ثبت و پردازش اطلاعات کاربران و مدیریت ورود و خروج اشخاص از یک دستگاه‌ کنترلر هوشمند مرکزی استفاده شود، این سیستم به صورت متمرکز راه‌اندازی شده است.

محصولات

  • کنترلر هوشمند CoreStation
    کنترلر هوشمند کنترل تردد مدل CoreStation

    Intelligent Biometric Controller

    اطلاعات بیشتر
  • ماژول کمکی OM-120
    ماژول کمکی (OM-120) Output Module

    Suprema Multiple Output Extension Module

    اطلاعات بیشتر
  • ماژول درب DM-20
    ماژول کنترلر هوشمند درب مدل DM-20

    Secure Multi Door I/O Module

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد بیومتریک اثرانگشتی BioEntry R2
    دستگاه کنترل تردد اثرانگشتی مدل BioEntry R2

    دستگاه کنترل تردد بیومتریک اثر انگشتی، پشتیبانی از کارت‌های RFID

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد کارتی XPass_D2 مدل مولین
    دستگاه کنترل تردد کارتی سوپریما XPass D2 مدل MDB

    براساس پیشرفته‌ترین فناوری RFID و پلت‌فرم چند سخت‌افزاری سوپریما، پشتیبانی از کارت‌های RFID و اکسس موبایل

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد کارتی XPass D2
    دستگاه کنترل تردد کارتی XPass D2 مدل GDB

    براساس پیشرفته‌ترین فناوری RFID و پلت‌فرم چند سخت‌افزاری سوپریما، پشتیبانی از کارت‌های RFID و اکسس موبایل

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد کارتی XPass D2 مدل gkdpb
    دستگاه کنترل تردد کارتی XPass D2 مدل GKDB

    براساس پیشرفته‌ترین فناوری RFID و پلت‌فرم چند سخت‌افزاری سوپریما، پشتیبانی از کارت‌های RFID و اکسس موبایل

    اطلاعات بیشتر
  • نرم افزار کنترل تردد بایو استار2، نرم افزار کنترل تردد سوپریما
    نرم‌افزار کنترل تردد سوپریما مدل BioStar 2

    نرم‌افزار کنترل تردد سوپریما

    اطلاعات بیشتر
  • suprema-biostation-3
    دستگاه تشخیص چهره مدل BioStation 3

    دستگاه کنترل تردد بیومتریک چند منظوره تشخیص چهره، موبایل اکسس، کنترل تردد کارت، تشخیص QR و بارکد

    اطلاعات بیشتر
  • suprema-facestation-f2
    دستگاه تشخیص چهره سوپریما مدل FaceStation F2

    دستگاه کنترل تردد بیومتریک چند منظوره تشخیص چهره، اثر انگشتی و کارتی

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد بیومتریک اثرانگشتی BioStation A2
    دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی مدل BioStation A2

    دستگاه کنترل تردد بیومتریک اثر انگشتی سوپریما، سرعت تطبیق و انتقال داده بالا

    اطلاعات بیشتر
  • دستگاه کنترل تردد بیومتریک اثرانگشتی BioStation 2
    دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی مدل BioStation 2

    دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی، قابل استفاده در محیط های داخلی و خارجی

    اطلاعات بیشتر

راهکار کنترل تردد متمرکز به زبان ساده

در سیستم کنترل تردد متمرکز، دستگاه‌ها به تنهایی قابلیت ثبت و پردازش اطلاعات را ندارند و تمامی تصمیم‌گیری‌های مربوط به مجوز دسترسی کاربران بر عهده‌ی کنترلر مرکزی می‌باشد. در حقیقت در چنین سیستم‌هایی دستگاه‌های قرائتگر که اطلاعاتی مانند شماره کارت، پین‌کد و شناسه بیومتریک را از سمت کاربر دریافت می‌کنند، توانایی تصمیم‌گیری و پردازش اطلاعات را نداشته و برای تکمیل فرآیند احراز هویت و صدور مجوز عبور به فرمان کنترل‌کننده‌ی مرکزی نیاز دارند.

کنترل-تردد-متمرکز-غدیر

راهکار های کنترل تردد متمرکز توسط شرکت طرح و پردازش غدیر

شرکت طرح و پردازش غدیر با بهره‌گیری از کنترلر هوشمند CoreStation و دستگاه‌های قرائتگر (ریدر) امکان راه‌اندازی سیستم کنترل دسترسی با آرایش متمرکز را فراهم می‌کند. این سامانه به وسیله‌ی دستگاه های کنترل تردد بیومتریک و دستگاه های کنترل تردد کارتی، امکان توسعه‌ی سیستم توسط ماژول‌های کمکی DM-20 و OM-120 را نیز فراهم می‌کند.
سیستم اکسس کنترل متمرکز شرکت طرح و پردازش غدیر، همچنین قابلیت به‌روزرسانی و توسعه‌ی سیستم‌های موجود با کمترین هزینه را دارد و به دلیل پشتیبانی از استاندارد OSDP، امکان تجمیع با دستگاه‌های کنترل دسترسی سایر برندها را نیز دارد.


کنترلر هوشمند CoreStation

مزایای کنترل تردد متمرکز

برخی از مزایای سیستم‌های کنترل تردد متمرکز عبارتند از:

  • امنیت بیشتر به دلیل آرایش متمرکزی که دارند؛
  • دسترسی راحت‌تر به داده‌های هر کاربر به علت ذخیره داده‌ها در یک سرور مرکزی؛
  • امکان توسعه‌ی سیستم با کمترین هزینه و بیشترین امنیت؛
  • مقیاس‌پذیری بالا؛
  • امکان تجمیع با دستگاه‌های سایر برندها؛
  • ذخیره‌ی کلیه اطلاعات در یک دیوایس.

تجهیزات موردنیاز کنترل تردد متمرکز

سیستم‌های کنترل تردد متمرکز از سه بخش اصلی قرائتگر، کنترلر و قفل تشکیل شده‌اند.

۱. ریدر یا دستگاه های کنترل تردد متمرکز

قرائتگر دستگاهی است که معمولا کنار درب، روی گیت کنترل تردد یا داخل آسانسور نصب می‌شود. تا اطلاعات و داده‌های موردنیاز را از سمت کاربر جمع‌آوری کند. وقتی شخصی به درب نزدیک می‌شود، بسته به نوع قرائتگر، کارت خود را مقابل دستگاه نگه می‌دارد، پین‌کد یا رمزعبور خود را وارد می‌کند یا از شناسه‌ی بیومتریک خود مانند اثرانگشت و تشخیص چهره استفاده می‌کند.


دستگاه های بیومتریک

• اثرانگشت
• اسکن کف دست
اسکن عنبیه چشم
• تشخیص چهره
• تشخیص صدا

کنترل تردد کارتی یا RFID

کارت RFID
• صفحه کلید یا پین‌کد

ادغام دستگاه‌ های کنترل تردد با کنترلر مرکزی

• اثرانگشت و کارت
• اثرانگشت و پین‌کد
• تشخیص چهره و کارت
• تشخیص چهره، کارت و پین‌کد
• کارت و پین‌کد
• …

دستگاه کنترل تردد بیومتریک
کنترل تردد کارتی
کنترلر مرکزی

در کنترل دسترسی متمرکز متمرکز دستگاه قرائتگر خروجی شبکه ندارد و نمی‌تواند به تنهایی اطلاعات را پردازش کند؛ در نتیجه برای احراز هویت به کنترلر مرکزی نیاز دارد.

کنترلر یا کنترل‌کننده یک برد الکترونیکی است که درون جعبه‌ی پلاستیکی یا فلزی قرار می‌گیرد. معمولا بر روی دیوار و در منطقه‌ی امن ساختمان نصب می‌شود. کنترلر همچنین دارای اتصالات سیم‌کشی به دستگاه‌های قرائتگر و قفل‌ها می‌باشد.

۲. کنترلر (Controller)


زمانی که کنترلر، شماره‌ی شناسایی (ID)، پین‌کد یا شناسه‌ی بیومتریک یک کاربر را از طریق یکی از دستگاه های کنترل تردد دریافت می‌کند، اعتبار آن را بررسی می نماید. همچنین مشخص می‌کند که این کاربر در چه بازه‌ی زمانی و به کدام درب دسترسی دارد. در نهایت پس از انجام بررسی‌های لازم در صورت تطابق داده‌ها و تأیید دسترسی کاربر، کنترلر رله موجود در آن را برای باز کردن قفل درب فعال می‌کند.

3. قفل (Lock)

قفل بخشی است که پس از دریافت سیگنال از سمت کنترلر، باز می‌شود و انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
۱. قفل استرایک برقی (Electric Strikes)
۲. قفل مگنتی یا مغناطیسی (Magnetic Locks)
۳. قفل مورتایس برقی (Electrified Mortise Locks)
۴. قفل بالت (Bolt Lock)
۵. پنیک بار (Electronic Exit Bars)
با اینکه دستگاه‌های قرائتگر، کنترلر و قفل سه بخش اصلی سیستم‌های کنترل دسترسی متمرکز را تشکیل می‌دهند، همه سیستم‌ها تنها به این سه مورد محدود نمی‌شوند و برای پیاده‌سازی این سیستم ها در یک سازمان ممکن است تجهیزات جانبی دیگری نیاز باشند که عبارتند از:
• نشانگر وضعیت درب (Door Contact)
• کلید فشاری خروج (Push Button)
• کلید خروج اضطراری (EBG)


شرکت طرح و پردازش غدیر تنها نمایندۀ رسمی و وارد کنندۀ دستگاه های بیومتریک و غیر بیومتریک برند SUPREMA (ساخت کره جنوبی) می باشد. جهت مشاوره می توانید با شماره تلفن 02185530 (داخلی 333) تماس بگیرید.

2. کنترل تردد توزیع شده

سیستم‌های کنترل تردد توزیع شده یا سیستم های مستقل (Distributed Access Control) برای کنترل چند درب یا ورودی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در این سیستم‌ها، ریدرها همزمان نقش قرائتگر (Reader) و کنترلر هوشمند را بازی کرده و برای ثبت و پردازش اطلاعات نیازی به فرمان کنترلر ندارند.

در حقیقت در چنین سیستم‌هایی زمانی که دستگاه‌های قرائتگر اطلاعات کاربر مانند کارت، پین‌کد یا شناسه‌ی بیومتریک را دریافت می‌کنند، خود به تنهایی احرازهویت کاربر را انجام داده و با توجه به مجوزهای دسترسی، اجازه‌ی عبور می‌دهند.

برای درک بهتر معماری توزیع شده سیستم‌های کنترل دسترسی، یک مثال ساده را بررسی می‌کنیم: سازمانی را در نظر بگیرید که برای کنترل ورود و خروج پرسنل خود، مقابل ورودی هر طبقه یک نگهبان قرار داده است تا به افراد اجازه عبور بدهد؛ به این صورت که هر کدام از این نگهبانان می‌توانند ورود و خروج افراد را به تنهایی کنترل کرده و در صورت مجاز بودن به آن‌ها اجازه‌ی رفت‌وآمد بدهند.

در این حالت، نگهبانان برای کنترل رفت‌وآمد پرسنل، نیاز به هماهنگی با شخص دیگری ندارند و خودشان به تنهایی اطلاعات کاربر را بررسی کرده و درباره‌ی مجوز عبور کاربر تصمیم‌گیری می‌کنند.

تفاوت کنترل تردد توزیع شده و متمرکز

در سیستم‌های کنترل تردد توزیع شده هر کدام از دستگاه‌ها به تنهایی می‌توانند ثبت و پردازش اطلاعات را انجام داده و قفل درب‌ها را باز کنند. این درحالی‌است که سیستم‌های متمرکز برای احرازهویت و کنترلِ دسترسی افراد به فرمان یک کنترل‌کننده مرکزی نیاز دارند.

راهکار کنترل تردد توزیع شده توسط غدیر

شرکت طرح و پردازش غدیر با بهره‌گیری از دستگاه‌های قرائتگر (ریدر) در انواع مختلف کارتی، ریدر اثر انگشتی، دستگاه تشخیص چهره و مدل‌های ترکیبی، امکان راه‌اندازی سیستم کنترل تردد با آرایش توزیع شده را فراهم می‌کند. در این سامانه هر یک از دستگاه‌های نصب شده روی درب‌ها، قابلیت خواندن و پردازش اطلاعات را دارند و همین موضوع باعث می‌شود بدون نیاز به کنترلر مرکزی، دسترسی و مجوزهای عبور افراد را مدیریت کنند.


همچنین از آنجایی که در مدل توزیع شده، هرکدام از دستگاه‌های اکسس کنترل برای ثبت و پردازش داده‌ها حافظه‌ی داخلی دارند، برنامه‌ریزی آن‌ها از طریق خود دستگاه یا نرم‌افزار کنترل تردد سوپریما (Biostar 2) انجام می‌شود.

اندازه ساختمان و تعداد درگاه‌های ورودی و خروجی از جمله مواردی است که بر تعداد دستگاه‌های کنترل تردد، مقیاس پروژه، زیرساخت و کابل‌کشی مورد نیاز و … بستگی دارد.

تعداد کاربران و مراجعین یک سازمان ممکن است کم باشند در حالیکه در برخی مکان‌ها مانند بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، ورزشگاه‌ها، اماکن تفریحی، ساختمان‌های تجاری و … حجم تردد زیاد است. در مکان‌های پر تردد بهتر است از تجهیزاتی مانند گیت های شیشه ای، درب های اتوماتیک و … استفاده نمود که سرعت تردد بالاتری دارند.

محل نصب تجهیزات، داخلی یا خارجی بودن فضا، شرایط محیطی مانند میزان رطوبت، میزان گرد و غبار و …. در انتخاب دستگاه کنترل تردد تاثیرگذار است؛ برای مثال در محیط‌های مرطوب یا فضاهایی که گرد و غبار زیادی دارد مانند سایت‌های ساختمانی، بهتر است از دستگاه های کنترل دسترسی با استاندارد IP65 یا IP67 استفاده شود.

همچنین در محیط‌های بیرونی که امکان ضربه خوردن به دستگاه وجود دارد، بهتر است از دستگاه‌هایی با استاندارد IK08 یا IK09 که در مقابل ضربه و خرابکاری مقاوم هستند، استفاده شود.

دستگاه های کنترل تردد IP، علاوه بر تغذیه از طریق منبع تغذیه و آداپتور، در صورت پشتیبانی از PoE، از کابل شبکه برای تغذیه دستگاه استفاده می‌کنند و در این حالت، کابل کشی کمتری مورد نیاز است.

عوامل زیادی در تعیین قیمت سیستم کنترل تردد  نقش دارند. سخت‌افزار و نرم‌افزار کنترل‌ تردد ممکن است بیشترین هزینه را شامل شود، با این حال، هزینه‌های دیگری مانند کارت‌خوان‌ها، نگهداری سیستم، نصب یک سیستم کنترل تردد و…وجود دارد.

دستگاه‌ها و تجهیزات کنترل دسترسی با سطوح امنیتی مختلف در دسترس هستند؛ برای مثال گیت های کنترل تردد قدی نسبت به گیت‌های میله ای یا شیشه‌ای، امنیت بیشتری دارند. همچنین روش احرازهویت اشخاص هم عامل مهمی در انتخاب دستگاه های کنترل دسترسی می‌باشد. به‌طورکلی می‌توان گفت استفاده از روش‌های احرازهویت بیومتریک، نسبت به سایر روش‌ها مانند استفاده از کارت یا رمزعبور، امنیت بیشتری دارد. در ادامه انواع روش‌های احرازهویت در سیستم‌های کنترل دسترسی را بررسی می‌کنیم.

مزایای سیستم کنترل تردد توزیع شده

کنترلر ممکن است فضای ذخیره‌سازی داشته باشد و تمام شناسه‌های کارت (card ID) و قوانین دسترسی را در حافظه‌ی خود ذخیره نماید. در حقیقت کنترلر مانند مغز سیستم عمل می‌کند و بخشی است که تصمیم‌گیری را به عهده دارد.

برخی از مزایای سیستم‌های کنترل تردد غیر متمرکز عبارتند از:

  • سهولت و سرعت در نصب و راه‌اندازی
  • هزینه سیم‌کشی و نصب کمتر
  • به حداقل رساندن خرابی سیستم
  • ثبت و پردازش اطلاعات توسط ریدرها

سوپریما بیومتریک

تجهیزات موردنیاز کنترل تردد توزیع شده

سیستم‌های کنترل تردد توزیع شده می توانند از دستگاه های بیومتریک، دستگاه های غیر بیومتریک و دستگاه‌های ترکیبی از ریدر بیومتریک و غیربیومتریک تشکیل شده‌ باشند.

ریدر کنترل تردد توزیع شده نوعی ریدر است که به طور مستقیم به یک کنترلر متصل نیست. در عوض، این ریدرها به یک شبکه ارتباطی مانند شبکه محلی (LAN) یا شبکه گسترده (WAN) متصل می شوند و داده های دسترسی را به یک نرم افزار مرکزی ارسال می کنند.


دستگاه‌ های بیومتریک

• اثرانگشت
• اسکن کف دست
• اسکن عنبیه چشم
• تشخیص چهره
• تشخیص صدا

دستگاه‌ های غیربیومتریک

• کارت RFID
• صفحه کلید یا پین‌کد

دستگاه‌ های ترکیبی از ریدر بیومتریک و غیربیومتریک

• اثرانگشت و کارت
• اثرانگشت و پین‌کد
• تشخیص چهره و کارت
• تشخیص چهره، کارت و پین‌کد
• …

دستگاه کنترل تردد بیومتریک
کنترل تردد کارتی
سوالات متداول
۱. می توان سیستم کنترل تردد توزیع شده را به سیستم متمرکز تغییر داد؟

کنترلر هوشمند CoreStation از دستگاه‌های قرائتگر سایر برندها نیز پشتیبانی می‌کند و به همین دلیل امکان تغییر سیستم‌های توزیع شده به متمرکز و تجمیع با دستگاه‌های کنترل دسترسی سایر برندها وجود دارد.

۲. آیا کنترل تردد آسانسور، یک سیستم‌ متمرکز است؟

نرم‌افزار مورد استفاده در سیستم‌های متمرکز امکان یکپارچه‌سازی با کنترلر آسانسور را فراهم می‌کند.

۳. سیستم‌های کنترل تردد متمرکز و توزیع شده چه تفاوتی دارند؟

در سیستم‌های کنترل دسترسی متمرکز، ثبت و پردازش اطلاعات توسط یک کنترلر مرکزی انجام می‌شود؛ در حالیکه در سیستم‌های توزیع شده، هر یک از دستگاه‌های قرائتگر به تنهایی قابلیت ثبت و پردازش اطلاعات را دارند. از این رو سیستم‌های متمرکز امنیت بیشتری فراهم کرده و سیستم‌های توزیع شده، پیکربندی ساده‌تری دارند.

۴. سیستم کنترل دسترسی متمرکز بهتر است یا توزیع‌ شده؟

به‌طورکلی هر یک از سیستم‌های متمرکز یا توزیع‌شده مزایای متفاوتی دارند و بسته به نیاز امنیتی سازمان راه‌اندازی می‌شوند. به همین جهت برای تشخیص سیستم‌ کنترل دسترسی مناسب‌تر، بهتر است قبل از هرگونه تصمیم‌گیری از مشاوره‌ی تخصصی شرکت غدیر در این زمینه استفاده نمایید. برای این منظور می‌توانید با شماره ۸۵۵۳۰-۰۲۱ داخلی 333، تماس حاصل فرمایید.

۵. هزینه‌ی راه‌اندازی سیستم‌های متمرکز پایین‌تر است یا توزیع شده؟

هزینه راه‌اندازی سیستم‌های کنترل تردد به دستگا‌ه‌های مورداستفاده در سیستم بستگی دارد. با این حال سیستم‌های متمرکز امکان استفاده از Dummy Reader ها را دارند که نسبت به دیگر ریدرها،‌ هزینه پایین‌تری دارند.
البته لازم به ذکر است از آنجایی که سیستم‌های توزیع شده، پیکربندی و سیم‌کشی ساده‌تری دارند، نسبت به سیستم‌های متمرکز هزینه نصب پایین‌تری دارند.

ویدئو های مرتبط

مقالات مرتبط با کنترل دسترسی

کنترل تردد موبایلی یا موبایل اکسس با دستگاه های سوپریما

راهکارهای اکسس کنترل مختلفی چون اثر انگشت، کارت، کدپین، کنترل تردد با موبایل و تشخیص چهره وجود دارد؛…

کنترل تردد آسانسور (محدودسازی دسترسی طبقات)

هرچه به تعداد طبقات ساختمان‌ها اضافه می‌شود، نیاز به آسانسور نیز بیشتر حس می‌شود. استفاده بیش‌ازحد…

بررسی تفاوت گیت های کنترل تردد (نکات مهم در انتخاب گیت ورودی)

گیت‌های کنترل تردد همانطور که از نام‌شان پیداست، جهت کنترل رفت‌و‌آمد افراد در اماکن پرتردد مورد…

مزایا و معایب کنترل تردد کارتی و موبایلی

هدف استفاده از سیستم کنترل تردد کارتی یا موبایلی ارتقاء امنیت است، اما با دانستن مزایا و معایب هر یک…

کنترل دسترسی آسانسور | تجهیزات مورد نیاز و نحوۀ راه اندازی

در بسیاری از موارد استفاده غیر مجاز از آسانسور توسط افراد ناشناس باعث استهلاک آسانسور و به مخاطره…

تجهیزات کنترل تردد افراد

تجهیزات کنترل تردد که در انواع مختلف وجود دارند برای کنترل ورود و خروج افراد و وسایل نقلیه استفاده…