طرح و پردازش غدیر لوگو

(40) 021-85530

راهکارهای کنترل تردد در مدارس و دانشگاه ها
خانه » اخبار و مقالات » مقالات » سیستم کنترل تردد در مدارس و دانشگاه ها چگونه کار می کند؟

سیستم کنترل تردد در مدارس و دانشگاه ها چگونه کار می کند؟

منتشر شده در
بدون دیدگاه

سیستم کنترل تردد در مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی چگونه کار می کند؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های امنیتی هم به روز شده و مراکز آموزشی مانند مدارس، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی موظفند جهت برقراری امنیت از فناوری‌ها و روش‌های امنیتی جدید استفاده نمایند. با این حال نحوه استفاده از روش‌ها امنیتی در مراکز آموزشی به عوامل مختلفی مانند بودجه، فضای رشد و نوآوری، مسئولین امنیتی و ارزیابی قابلیت اجرای پروژه‌های امنیتی بستگی دارد. ما در اینجا سعی داریم سیستم کنترل تردد در مدارس و استفاده از آن را در آموزشگاه های عالی و دانشگاه‌ها به طور کلی توضیح دهیم.

کنترل تردد در دانشگاه ها

کنترل تردد برای مراکز آموزشی چیست؟

نصب سیستم کنترل تردد در محوطه مراکز آموزشی اولین شکل کنترل ترددی نیست که دانشجویان و کارکنان در زندگی روزمره خود با آن مواجه شده اند. برای مثال، بسیاری از باشگاه‌های ورزشی از سیستم‌های کنترل تردد استفاده می‌کنند.

بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان بدون اینکه حتی بدانند حداقل از یک نوع کنترل تردد استفاده کرده‌اند، مانند  کارت‌های هوشمند که قفل دیجیتالی درب‌ها را باز و بسته می‌کنند یا گیت‌های کنترل ترددی که در ایستگاه‌های مترو، فرودگاه‌ها، راه‌آهن و … استفاده شده‌اند.

انواع مختلفی از کنترل تردد وجود دارد که می توان از آنها در یک محیط آموزشی استفاده نمود.

 اجزای کلیدی کنترل تردد برای مراکز آموزشی، مدارس، دانشگاه‌ها

از آنجایی که هر سیستم کنترل تردد متفاوت است، ایجاد لیستی از اجزای سیستم‌های کنترل دسترسی که بتواند تمام تفاوت ها را در بر بگیرد، دشوار است. با این حال در ادامه برخی از بخش‌های کلیدی در اکثر سیستم‌های کنترل دسترسی را بررسی می‌کنیم.

اعتبارنامه کاربر (User Credential): اعتبار نامه انواع مختلفی دارد و به معنی شناسه احرازهویتی است که به کاربر داده می شود و به آنها اجازه تردد به مناطق امن را می دهد. این می تواند به صورت رمزعبور،  کارت های تردد یا شناسه‌های بیومتریک مانند اثر انگشت یا چهره باشد.

ریدر/اسکنر (Reader): دستگاهی که اعتبار کاربر را می سنجد، اطلاعات دیجیتالی را (در چند ثانیه) دریافت می کند و پس از مقایسه اطلاعات شخص با مجوزهای دسترسی، مجوز تردد شخص صادر شده یا رد می‌شود.

نرم‌افزار کنترل تردد: نرم‌افزار کنترل تردد، یک پلت‌فرم امنیتی جهت مدیریت تردد و دسترسی افراد به تمامی درگاه‌های تردد مانند درب‌ها، گیت‌های تردد، آسانسور‌ها و … می‌باشد که مواردی مانند حذف دسترسی شخص، شخصی سازی نحوه شناسایی کاربران، تعریف قوانین دسترسی، تعریف برنامه‌های زمان‌بندی و … را فراهم می‌کند.

مکانی برای ایمن کردن: یکی از اجزای اصلی سیستم‌های کنترل تردد درگاه‌های ورودی و خروجی ساختمان‌ها است که برای ایمن نگه داشتن آن‌ها و کنترل دسترسی افراد، از سیستم‌های اکسس کنترل استفاده می‌شود.

 کنترل تردد برای مدارس،دانشگاه ها و مراکز آموزشی  چگونه کار می کند؟

هنگام استفاده از سیستم‌های اکسس کنترل در مراکز آموزشی، در نظر گرفتن عواملی مانند میزان بودجه، سطح امنیت مورد انتظار، چالش‌های مربوط به تردد پرسنل و دانشجویان و مواردی از این قبیل تاثیرگذار است. به همین جهت در ادامه برخی از انواع گوناگون سیستم‌های کنترل تردد که می‌توانند در مراکز آموزشی مستقر شوند، را به طور خلاصه بررسی می‌نماییم.

کنترل تردد فیزیکی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی

اصطلاح کنترل تردد فیزیکی چندین نوع مختلف دارد. به طور خلاصه، این شکل از کنترل تردد از موانع فیزیکی برای ایمن نگه داشتن مکان استفاده می کند. گیت‌های کنترل تردد، درب های اتوماتیک و درب‌های لولایی مجهز به قفل برقی از جمله موانع فیزیکی هستند که در بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی جهت برقراری امنیت و نظم در تردد پرسنل و دانشجویان استفاده می‌شوند.

استفاده از قفل‌های دیجیتال در مراکز آموزشی و مدارس

یکی از مکان هایی که محیط های آموزشی و حتی محیط های کاری مانند آزمایشگاه ها و …  به دنبال ایمن کردن آن  هستند، کمد ها و قفسه ها می باشد. استفاده از قفل و کلید معمولی برای این کمدها احتمال گم شدن یا دزدیده شدن کلیدها را افزایش می‌دهد. به همین جهت پیشنهاد می‌شود از قفل‌های دیجیتال در انواع مختلف برای مدیریت دسترسی کمدها و قفسه‌ها در مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و … استفاده شود.

کنترل تردد کارتی در مراکز آموزشی

استفاده از دستگاه های کنترل تردد کارتی به دلیل هزینه مقرون به صرفه، رایج تر است؛ با این حال گاهی اوقات با مشکلاتی مانند گم شدن کارت یا جابه‌جایی کارت بین دانشجویان و پرسنل همراه است. همچنین یکی دیگر از مشکلات رایج هنگام استفاده از دستگاه های کنترل تردد کارتی این است که وقتی یکی از دانشجویان یا پرسنل، کارت تردد خود را فراموش کرده باشد، به وسیله کارت همکار یا دوست خود، وارد می‌شود که برای حل این مشکل از ویژگی آنتی پس بک (Anti Passback) استفاده می‌شود.

‏Anti Passback

فناوری Anti Passback بخشی از  سیستم کنترل تردد است  به این معنی که دانشجویان و سایر کاربران نمی‌توانند اعتبار خود را به اشتراک بگذارند و غیر از زمان تعیین شده از رمز یا کارت خود استفاده کنند. در این حالت تا زمانی که خروج یک شخص ثبت نشده باشد، فرد دیگری اجازه ورود مجدد با همان کارت را ندارد. بنابراین با هر کارت و کد، فقط یک بار می‌توان وارد محل گردید و ورود بیش از یک نفر با یک کارت امکان پذیر نیست.

کنترل تردد بیومتریک در دانشگاه ها

این فناوری که اغلب در فیلم‌های جاسوسی و کتاب‌های علمی تخیلی آورده می شود، مبتنی بر واقعیت است و به طور گسترده در سیستم‌های امنیتی استفاده می‌شود. کنترل تردد بیومتریک همچنان یک انتخاب بسیار مناسب برای مناطقی است که نیاز به کنترل و امنیت بیشتری دارند. از این رو در بخش‌های حساس دانشگاه ها و مراکز آموزشی مانند آزمایشگاه، اتاق مدیران، سایت‌های کامپیوتر و … می‌توان از دستگاه های کنترل تردد اثرانگشتی یا تشخیص چهره استفاده نمود.

کنترل تردد پارکینگ در دانشگاه ها

مدیریت تردد خودروها در مراکز آموزشی و به خصوص در دانشگاه‌ها که روزانه تعداد زیادی از دانشجویان، استادان، کارمندان و … در آن تردد دارند، بدون استفاده از سیستم های کنترل تردد و مدیریت هوشمند پارکینگ، بسیار دشوار می‌باشد. به علاوه استفاده از پارکینگ‌های طبقاتی دانشگاه برای افراد مختلف مانند اعضای هیأت علمی، اساتید مدعو، همکاران و اساتید پژوهشی و تحقیقاتی و دانشجویانی که به دلایل مختلف، معذوریت استفاده از سامانه حمل و نقل عمومی را دارند و از خودروی شخصی استفاده می کنند، با محدودیت‌هایی همراه است.

سیستم کنترل تردد خودرو به مسئولین امنیتی کمک می‌کند به صورت اتوماتیک و با نظم بیشتر، دسترسی خودروی افراد مختلف را کنترل کنند و از بروز بی نظمی در تردد وسایل نقلیه جلوگیری نمایند. برای این منظور بسته به نیاز پارکینگ، از تجهیزات مختلفی مانند راهبند اتوماتیک پارکینگی، پلاک خوان، سیستم اعتباری پارکینگ و … استفاده می شود.

مزایای کنترل تردد برای مراکز آموزشی و دانشگاه ها

استفاده از سیستم های کنترل تردد در دانشگاه ها و مراکز آموزشی، مزایای زیادی به همراه دارد. با توجه به سیستم های کنترل دسترسی مختلف که می توانند در یک مدرسه یا دانشگاه مستقر شوند، ما برخی از مزایای کلی کنترل دسترسی را از سه دیدگاه کلی تجربه کاربری، عمومی و امنیت بررسی می‌کنیم.

مزایای استفاده از کنترل تردد برای مراکز آموزشی از دید کاربر

سهولت در استفاده

از دیدگاه کاربر، استفاده از سیستم‌های کنترل تردد بسیار آسان‌تر از قفل و کلید است، زیرا معمولاً استفاده از دستگاه های کنترل تردد نیاز به آموزش خاصی ندارد و تنها با نگه داشتن کارت مقابل دستگاه، زدن اثر انگشت یا شناسایی چهره شخص توسط دستگاه، احرازهویت شخص انجام می‌شود.

قابل تعویض

گم کردن کلید فلزی می تواند استرس زا باشد. شما باید با یک قفل ساز تماس بگیرید و یک کلید جدید و گاهی یک قفل جدید نیز بگیرید. این امر برخلاف سیستم کنترل تردد است زیرا در آن اعتبار قدیمی را می توان غیرفعال کرد و اعتبار جدیدی را برای دانشجو یا کارمند ایجاد نمود.

قابل حمل

از دیدگاه کاربر یکی از بهترین بخش‌های دستگاه‌های کنترل تردد این است که نیاز به حمل یک دسته کلید بزرگ نیست و تنها با استفاده از یک کارت هوشمند یا شناسه بیومتریک دسترسی به مکان های مختلف، ایجاد می‌شود.

مزایای امنیتی کنترل تردد برای مراکز آموزشی

افزایش امنیت

اگرچه سیستم کنترل تردد به مدیریت افراد و مکان ها کمک می کند، اما در درجه اول یک سیستم امنیتی می تواند محوطه آموزشگاه ها را در طول روز ایمن نگه دارد.

قابل تکرار نیست

برخلاف کلید های سنتی، اعتبار کاربر را نمی توان به راحتی کپی کرد. به خصوص در زمان استفاده از شناسه بیومتریک، اثر انگشت یا چهره هر شخص منحصربه‌فرد بوده و امکان جعل هویت بسیار پایین است.

امنیت خارج از ساعت

باوجود سیستم های کنترل تردد، در خارج از ساعات کاری کمتر نگرانی پیش می آید. برخی از موسسات آموزشی 24 ساعته فعالیت دارند، برای مثال موسسات آمادگی کنکور، اردوهای مطالعاتی نوروزی یا تابستانی برگزار می‌کنند، بنابراین داشتن یک سیستم امنیتی شبانه روزی، به برقراری امنیت و کاهش خطای انسانی کمک می‌کند. همچنین استفاده از سیستم های کنترل تردد در خوابگاه‌ها و پانسیون‌های آموزشی، بسیار مفید است و مشکلات ناشی از ترددهای غیرمجاز را به حداقل می‌رساند.

مزایای عمومی کنترل تردد برای مراکز آموزشی

به راحتی مدیریت می شود

با توجه به نرم افزارهای مدرن، مدیریت سیستم کنترل تردد مراکز آموزشی بسیار ساده است. امکان سفارشی سازی و انعطاف پذیری زیاد، دو مورد از مزایای اصلی استفاده از سیستم کنترل تردد در مراکز آموزشی است.

قابل ردیابی

وجود سیستم کنترل تردد در مدارس و مراکز آموزشی، محیطی امن را برای کاربران و دانشجویان فراهم می‌کند. از این رو در صورت بروز حوادث ناگهانی، آلارم یا هشدار برای مسئولین امنیتی ارسال می‌شود.

محدود کردن تردد

توانایی کنترل کامل بر امنیت مراکز آموزشی یکی از ویژگی های فوق العاده مهم سیستم های کنترل تردد است. توانایی محدود کردن تردد به مناطق مختلف در زمان‌های مختلف، بسیار مهم است. برای مثال ممکن است تردد برخی از افراد به اتاق مدیران، اتاق کنفرانس، خوابگاه‌های دانشجویی، سایت‌های کامپیوتری، آزمایشگاه‌ها و … با محدودیت‌هایی همراه باشد.

 جمع بندی

گزینه های زیادی برای کنترل تردد مکان های آموزشی مانند ایمن نگه داشتن اتاق های ذخیره سازی، کنترل تردد دانشجویان به کتابخانه یا ساختمان های مختلف در محوطه دانشگاه، و امکان تردد پس از ساعت کاری به یک منطقه یا ساختمان خاص و حتی ورود به محوطه دانشگاه وجود دارد.

هر مؤسسه آموزشی در مورد برقراری امنیت و کنترل تردد افراد، چالش ها، نیازها و خواسته های خود را خواهد داشت.  برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید با کارشناسان ما در شرکت طرح و پردازش غدیر به شماره 85530 داخلی 333 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید