021-85530

خانه » اخبار و مقالات » مقالات » مقایسه راهکار های کنترل تردد

مقایسه راهکار های کنترل تردد

منتشر شده در
بدون دیدگاه

امروزه سیستم‌های کنترل تردد با ظهور فناوری‌های جدید از جمله تلفن همراه، سرویس‌های ابری، هوش مصنوعی (AI) و فناوری بیومتریک، پیشرفت کرده‌اند. این فناوری‌ها سرعت نوآوری و ارائه راهکارهای کنترل تردد هوشمند را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند.

در این مقاله، برخی از راهکارهای کنترل ورود و خروج افراد به منظور کنترل دسترسی‌ آن‌ها را با استفاده از ابزارهای مختلف بررسی خواهیم کرد. مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها را خواهیم گفت و بررسی می‌کنیم ادغام ابزارهای کنترل دسترسی با تکنولوژی‌های جدید چگونه باعث تقویت امنیت و نظارت بر تردد افراد می‌شود.

کنترل تردد با استفاده از کارت و تگ‌های RFID

امروزه بسیاری از سازمان‌ها از سیستم‌های کنترل ورود و خروج بدون استفاده از کلید (Keyless) استفاده می‌کنند. استفاده از این سیستم‌ها برای کاربران راحت‌تر بوده و مدیریت آسان‌تری دارند. به‌طورکلی این سیستم‌ها از کارت یا تگ‌های RFID برای کنترل تردد افراد استفاده می‌کنند.

کارت های RFID: کارت‌های RFID یک کارت مسطح و پلاستیکی هستند که توسط قرائتگر یا ریدر سیستم قابل خواندن می‌باشند. در برخی حالات روی این کارت‌ها، مشخصات افراد از جمله عکس، نام یا شماره پرسنلی نیز درج می‌شود.

تگ‌های RFID: این تگ‌ها عملکردی شبیه به کارت‌های تردد دارند و زمانی که شخص تگ را روبه‌روی دستگاه ریدر قرار می‌دهد، شناسه‌ی شخص توسط ریدر خوانده می‌شود و در صورت تطبیق با شناسه‌های مجاز در سیستم، به افراد اجازه‌ی عبور داده می‌شود.

مزایای استفاده از کارت و تگ‌های RFID

تکنولوژی کارت‌های تردد و تگ‌های RFID، ساده و قابل اعتماد است. هر کدام از آن‌ها از یک فرستنده رادیویی استفاده می‌کنند تا ارتباط بین کنترلر و کارت را برقرار ‌نمایند. این سهولت و سادگی استفاده از کارت‌های RFID سبب شده است سیستم‌های کنترل تردد کارتی در مکان‌های مسکونی، تجاری و سازمان‌های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار بگیرند.

دیگر مزایای کارت های RFID عبارتند از:

  • سهولت در استفاده
  • تکنولوژی ساده و در دسترس
  • استفاده از یک کارت در اکسس پوینت‌های مختلف
  • کمترین هزینه نگهداری

معایب استفاده از کارت‌‌های RFID

به طور معمول، سیستم‌های کنترل تردد کارتی که متکی به کارت‌های RFID هستند، دارای مشکلاتی نیز می‌باشند که عبارتند از:

  • مشکلات و هزینه‌های ناشی از جایگزینی کارت‌های دزدیده یا مفقود شده
  • خطرهای امنیتی ناشی از گم شدن، به سرقت رفتن یا کپی کردن کارت‌ها
  • به هدر رفتن مواد اولیه برای تولید و چاپ و جایگزینی کارت‌ها

کنترل تردد با استفاده از پین کد

یکی دیگر از راهکارهای کنترل تردد، استفاده از دستگاه‌های مبتنی بر پین کد می‌باشد. در این سیستم‌ها، کاربران به منظور ورود و خروج می‌بایست رمز عبور یا پین کدی که در سیستم برای آن‌ها تعریف شده است را در قرائتگر یا ریدر وارد نمایند.

مزایای کنترل تردد با استفاده از پین کد

مشابه کنترل تردد کارتی، سهولت و سادگی استفاده، مهم‌ترین مزیت سیستم‌های کنترل تردد پین کدی می‌باشد. همچنین می‌توان رمز عبور افراد را طوری برنامه ریزی کرد که با استفاده از یک رمز عبور چندین درب را باز کنند.

معایب کنترل تردد با استفاده از پین کد

از آنجایی که پسوردها و رمزعبورها را می‌توان به راحتی با دیگر افراد به اشتراک گذاشت، این روش نسبت به سایر روش‌ها، امنیت کمتری دارد. به‌طورکلی برخی از مزایای سیستم‌های کنترل تردد پین‌کدی عبارتند از:

  • به منظور افزایش امنیت نیاز به تعریف پسوردهای جدید به صورت متناوب می‌باشد
  • بعد از ثبت پسورد درست و باز شدن درب‌ها، می‌توان درب‌ها را با دست نگه داشت تا افراد بیشتری وارد شوند.

کنترل تردد به کمک شناسه بیومتریک افراد

در سیستم کنترل تردد بیومتریک، از شناسه‌ی بیومتریک افراد مانند اثرانگشت، تشخیص چهره، عنبیه چشم، اسکن کف دست و … برای احرازهویت افراد استفاده می‌شود. رایج‌ترین سیستم کنترل تردد بیومتریک، سیستم کنترل تردد اثر انگشتی می‌باشد. این سیستم‌ها از آنجایی که از شناسه‌ی بیومتریک افراد استفاده می‌کنند، قابل کپی کردن نیستند و نسبت به سایر فناوری‌ها از امنیت بالاتری برخوردار می‌باشند.

مزایای استفاده از دستگاه‌های کنترل تردد بیومتریک

سیستم‌های کنترل تردد بیومتریک، تکنولوژی پیشرفته‌ای دارند و دارای تنظیمات امنیتی پیچیده‌ای هستند. در این سیستم‌ها معمولا از ریدرهای ترکیبی استفاده می‌شود که از روش‌های مختلف بیومتریک، کارت و پین‌کد به صورت احرازهویت دو مرحله‌ای استفاده می‌کنند. سیستم‌های کنترل تردد بیومتریک به دلیل امنیت بالا و سهولت استفاده مورد استقبال بسیاری از سازمان‌ها قرار گرفته‌اند و در اماکن مختلفی مانند بانک‌ها، ساختمان‌های دولتی و انبارها استفاده می‌شوند. مزایای استفاده از دستگاه های کنترل تردد بیومتریک عبارتند از:

  • سهولت استفاده
  • کاهش احتمال جعل هویت
  • استفاده از شناسه‌ی بیومتریک شخص
  • برقراری امنیت در سطح بالاتر

معایب سیستم‌های کنترل تردد بیومتریک

با پیشرفت تکنولوژی، هزینه‌ها هم افزایش پیدا می‌کنند. این موضوع در خصوص سیستم‌های بیومتریک هم صدق می‌کند و یکی از مشکلات اصلی این سیستم‌ها، هزینه‌ی بالای آن‌ها می‌باشد. علاوه بر این، گاهی‌اوقات دستگاه‌های کنترل تردد بیومتریک بسته به نوعشان، با مشکلات دیگری مانند احتمال جعل اثرانگشت، احرازهویت جعلی دستگاه‌های تشخیص چهره با تصاویر چاپ شده و … همراه هستند. با این حال برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، سوپریما به عنوان یکی از معتبرترین برندهای پیش‌رو در زمینه‌ی ساخت دستگاه‌های کنترل تردد، با بهره‌گیری از تکنولوژی تشخیص اثرانگشت زنده و تشخیص چهره‌ی زنده، از جعل هویت افراد جلوگیری کرده و دستگاه‌های کنترل تردد را با میزان امنیت بالاتری ارائه می‌کند.

کنترل تردد با استفاده از قفل های هوشمند بدون کلید

راهکارهایی که تا کنون نام‌ برده‌ایم، از دستگاه‌ ریدر در انواع مختلف کارتی، پین‌کد و بیومتریک برای احراز هویت اشخاص و کنترل تردد استفاده می‌کنند. اما قفل‌های هوشمند، نوقی قفل یا سیلندر هوشمند هستند که با سیلندر معمولی درب‌ها جایگزین شده و یک درب معمولی را به درب هوشمند تبدیل می‌کنند. این قفل‌ها انواع مختلفی دارند و بسته به نیاز کاربر در مدل‌های کارتی، اثرانگشتی و … عرضه می‌شوند. قفل‌های هوشمند همچنین قابلیت کنترل از طریق اپلیکیشن موبایل را دارند. برای استفاده در سازمان‌های کوچک و حتی منازل، انتخاب مناسبی محسوب می‌شوند.

مزایای استفاده از قفل هوشمند

قفل‌های هوشمند معمولا از یک اپلیکیشن موبایل استفاده می‌کنند که به کمک بلوتوث به قفل متصل شده و قابلیت کنترل و مدیریت تردد افراد را فراهم می‌کند. برخی از مزایای استفاده از قفل‌های هوشمند عبارتند از:

  • عملکرد سریع و سهولت در رفت‌وآمد
  • کنترل تردد افراد از راه دور به کمک اپلیکیشن موبایل
  • مناسب برای انواع درب‌های چوبی، فلزی، آلومینیومی و شیشه‌ای
  • طراحی زیبا در کنار امنیت بالا

معایب کنترل تردد با قفل های هوشمند بدون کلید

قفل‌های هوشمند هم بدون خطا و مشکل نیستند، برخی از معایب استفاده از قفل‌های هوشمند عبارتند از:

  • قفل‌های هوشمند با باتری کار می‌کنند و در صورت تمام شدن باتری، کار نمی‌کنند. با این حال برخی از قفل‌های هوشمند در چنین مواقعی به کمک کابل اندروید و پاوربانک، به صورت اضطراری شارژ می‌شوند.
  • با اینکه استفاده از قفل‌های هوشمند، امنیت بیشتری برای کاربران فراهم می‌کند، با این حال ممکن است در معرض هک شدن رمزعبور قرار بگیرند.

کدام سیستم کنترل تردد از همه بهتر است؟

هر یک از راهکارهای کنترل تردد، ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند و بسته به نیاز هر سازمان مورداستفاده قرار می‌گیرند. برای مثال برخی از سازمان‌ها به سطح امنیت بالایی نیاز دارند و با وجود هزینه‌ی بالاتر، سیستم‌های کنترل تردد بیومتریک را انتخاب می‌کنند؛ در حالیکه مراکزی که تعداد کارکنان زیادی دارند که به صورت موقت در یک بخش رفت‌وآمد می‌کنند، استفاده از سیستم‌های کنترل تردد کارتی را ترجیح می‌دهند.

همچنین بسیاری از سازمان‌ها از ترکیب روش‌های مختلف برای حفظ امنیت در سازمان خود استفاده می‌کنند. حتی از سایر سیستم‌های امنیتی مانند دوربین‌های مدار بسته همراه با سیستم کنترل تردد استفاده می‌کنند.

به‌طورکلی می‌توان گفت انتخاب بهترین سیستم کنترل تردد، تا حد زیادی به شرایط سازمان، سطح امنیت مورد انتظار و میزان بودجه بستگی دارد. با این حال مشاورین و کارشناسان متخصص شرکت طرح و پردازش غدیر آماده ارائه مشاوره رایگان برای انتخاب بهترین سیسم کنترل تردد می‌باشند. برای این منظور می‌توانید با شماره تماس 021-85530 داخلی 333 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید