021-85530

کنترل تردد کارتی، کنترل تردد RFID
خانه » اخبار و مقالات » مقالات » کنترل تردد با تگ RFID یا اکسس کنترل کارتی چیست؟

کنترل تردد با تگ RFID یا اکسس کنترل کارتی چیست؟

منتشر شده در
بدون دیدگاه

RFID یک فناوری انتقال سیگنال بی‌سیم است که اغلب برای اعتبارسنجی کاربر و ورود بدون کلید، برای سیستم کنترل تردد کارتی استفاده می‌شود.

کنترل تردد با RFID چیست؟

در شناسایی از طریق فرکانس رادیویی (RFID) یک فناوری انتقال سیگنال بی‌سیم، در سیستم‌های اکسس کنترل استفاده می‌شود و تنها به کاربران مجاز اجازه ورود به فضاهای امن را می‌دهد. تگ RFID از امواج رادیویی، برای خواندن و گرفتن داده های ذخیره شده روی تگ ها (مانند کارت ها یا صفحه کلید) استفاده می کند تا یک سری اطلاعاتی از اشخاص که منحصر به همان شخص هست را شناسایی کند.

‏ RFID چگونه کار می کند؟

کنترل تردد با تگ RFID

سیستم های کارت RFID از 3 جزء اصلی تشکیل شده اند:

  • تگ  RFID/ برچسب های هوشمند
  • دستگاه ریدر RFID
  • آنتن

تگ های RFID یا برچسب های هوشمند به صورت بی سیم داده ها را به دستگاه ریدر RFID منتقل می کنند. سپس ریدر، امواج رادیویی را به شکلی تبدیل میکند که قابل استفاده باشد. اطلاعاتی که از طریق تگ ها جمع‌آوری‌ می شوند به پایگاه داده‌ای که در آن، از قبل حساب‌های کاربران ثبت‌شده، ارجاع داده میشوند و پس از آن اجازه دسترسی داده می شود و یا از دسترسی از طریق درب‌ها، دروازه‌ها، گیت ها و غیره با قفل الکترونیکی جلوگیری می شود.

تگ RFID چیست؟

یک تگ RFID از یک مدار مجتمع و آنتن تشکیل شده است. این برچسب دارای یک ماده محافظ است که هم قطعات را در کنار هم نگه می دارد و هم آنها را در برابر عوامل محیطی محافظت می کند. برچسب‌های RFID در اشکال، اندازه‌ها و فرمت‌های مختلف، مانند keyfob و کارت شناسایی، وجود دارند و می‌توانند به صورت active یا passive  باشند.

تگ های passive چیست؟

تگ‌های passive  جزو تگ هایی هستند که بسیار استفاده می شوند دلیل آن هم کوچک‌تر و کم‌هزینه‌تر بودنشان هست. تگ های passive قبل از اینکه بتوانند داده ها را انتقال دهند باید توسط یک ریدر RFID روشن شوند.

تگ های active چیست؟

تگ های active منبع تغذیه مخصوص به خود را دارند (یعنی یک باتری). این در واقع این معنا را دارد که می توانند داده‌ها در هر زمان انتقال دهند.

مقایسه تگ پسیو و اکتیو RFID

برچسب های هوشمند چیست؟

برچسب‌های هوشمند هر دو فناوری‌ RFID و بارکد را در خود جای داده ‌اند که می‌توان آن‌ها را بر اساس درخواست، کدگذاری و چاپ کرد. این در حالی است که برنامه نویسی تگ RFID پیشرفته تر و زمانبر تر میباشد.️

‏RFID ایمن چیست؟

واحدهای کنترل تردد مجهز به RFID ایمن می تواند شناسه PAC کارت یا شماره سریال را بخوانند (البته در صورتی که کارت یا fob از آن پشتیبانی کند). در حالی که RFID استاندارد فقط شماره سریال کارت ها را می خواند. شما می توانید انواع کارت های مجاز که ماژول های آن میتواند PAC یا شماره سریال را شناسایی نماید، انتخاب کنید.

از فناوری RFID برای چه مواردی می توان استفاده کرد؟

از  فناوری کنترل دسترسی RFID می توان برای موارد زیر نیز استفاده کرد.

  • مدیریت / کنترل موجودی انبار (به کمک سامانه کنترل تردد مدیریت اموال و دارایی)
  • کنترل تردد پرسنل و افراد
  • کنترل تردد خودروها
  • ردیابی کارمندان، پرستاران، بیماران، دانش‌آموزان، سالمندان و …
کنترل تردد با دستبند RFID

مزایای RFID در کنترل دسترسی چیست؟

  • ورود بدون کلید
  • بدون تماس مستقیم با دستگاه کنترل تردد کارتی (ایمن از بیماری کرونا)
  • ‏RFID در دماهای بالا و پایین هم کار می کند که برای کنترل تردد در زمان هایی که معمولاً در بیرون از خانه در آفتاب، باران، برف و شرایط دمایی متفاوت هست نیز عالی است.
  • داشتن کنترل تردد RFID به جلوگیری از سرقت کمک می کند به دلیل اینکه نفوذ به آن از قفل و کلیدهای سنتی سخت تر است. کنترل تردد RFID می تواند ورود و خروج افراد را در ساختمان کنترل کند که امنیت وسایل و افراد داخل ساختمان را تامین نماید.
  • با استفاده از تگ RFID می‌توانید دسترسی به یک سری مناطق رامحدود کنید تا مطمئن شوید که دسترسی به مناطق تعیین شده امکان پذیر نیست.
  • با استفاده از تگ های ‏RFID فاصله خواندن توسط ریدر افزایش یافته است.
  • می توانید داده های کارت RFID را بدون نیاز به صدور شناسه جدید به روز کنید.
  • شما می توانید چندین شناسه RFID را همزمان بخوانید.

معایب کنترل دسترسی با RFID چیست؟

  • این احتمال‌ وجود دارد که هر شخصی که به ریدر RFID، دسترسی دارد، بتواند به اطلاعات تعبیه شده در هر کارت دسترسی پیدا کند. این یعنی اینکه نمی تواند شخص مجاز یا غیرمجاز را تشخیص دهد.
  • کارت‌های RFID مستعد تداخل الکترومغناطیسی هستند. این موضوع می‌تواند از طریق سایر کارت‌های RFID یا هر دستگاه مغناطیسی دیگر اتفاق بیافتد؛ به این معنی که کارت های RFID به راحتی می توانند مسدود شوند یا توانایی خود را برای انتقال اطلاعات از دست بدهند.
  • در صورت سرقت اطلاعات، کارت های RFID به راحتی شبیه سازی می شوند.
  • احتمال گم شدن یا فراموشی کارت‌های RFID در زمان تردد کارمندان بسیار بالا می‌باشد.
  • صدور کارت RFID مجزا برای هر یک از کارمندان در طول زمان هزینه‌بر است.

چه فناوری‌های دیگری وجود دارند که بدون کلید (بدون تماس) باشند؟

بلوتوث/BLE : کنترل تردد با بلوتوث از طریق تلفن همراه کاربران و اپلیکیشن هایی که بر روی آن نصب شده انجام میگیرد. در این حالت از ریدرهایی استفاده می‌شود که قابلیت پشتیبانی از موبایل اکسس را دارند و زمانی که کاربر، تلفن همراه خود را در مجاورت دستگاه می‌گیرد، دستگاه ریدر، سیگنال بلوتوث را دریافت می‌کند و احراز هویت انجام می شود؛‌ پس از آن قفل باز می شود و اجازه ورود داده می شود.

NFC : برای برقراری ارتباط بین ریدر و تلفن همراه کاربر علاوه بر بلوتوث، می‌توان از NFC استفاده نمود. برای این منظور لازم است تلفن همراه و ریدر قابلیت پشتیبانی از سیگنال‌های NFC را داشته باشند.

راهکارهای کنترل تردد بدون تماس، کنترل تردد با تشخیص چهره، کنترل تردد موبایلی، کنترل تردد در زمان کرونا

تشخیص چهره : با پیشرفت تکنولوژی استفاده از روش‌های بیومتریک برای احرازهویت افراد، بسیار رایج شده است. در بین روش‌های بیومتریک، تشخیص چهره به دلیل امنیت بالا و بدون تماس بودن، مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفته است. در این حالت از دستگاه های کنترل تردد تشخیص چهره (برند سوپریما) که دارای دوربین‌هایی با وضوح بالا هستند، استفاده می‌شود. دستگاه چهره فرد را اسکن می‌کند و مختصات چهره فرد را با داده‌هایی که از قبل ذخیره شده، مطابقت می‌دهد. در نهایت در صورت داشتن مجوز دسترسی، اجازه تردد شخص صادر می‌شود.

اسکن کدQR : کنترل تردد از طریق کدهای QR برای سیستم ورودی و خروجی معمولا با استفاده از رایانه شخصی یا اپلیکیشن تلفن هوشمند انجام میشود. که به سرعت و به راحتی یک کد QR شخصی ایجاد مینماید و امکان کنترل تردد در یک دوره زمانی محدود را تنظیم مینماید. برای این منظور می‌توان از دستگاه کنترل تردد بارکد خوان استفاده نمود.

سوالات متداول

RFID چیست؟

RFID مخفف عبارت Radio Frequency Identification می باشد. این یک فناوری انتقال سیگنال بی سیم است که در سیستم های کنترل تردد استفاده می شود.

RFID از چه طریقی کار می کند؟

RFID از امواج رادیویی برای انتقال داده ها بین یک ریدر و یک برچسب حاوی یک تراشه الکترونیکی استفاده می کند. ریدر سیگنال هایی را ارسال می کند که تگ را تغذیه می کند و به آن اجازه می دهد اطلاعات ذخیره شده روی تراشه را ارسال کند.

کاربردهای RFID چیست؟

RFID کاربردهای مختلفی دارد، از جمله سیستم های کنترل تردد، مدیریت موجودی، ردیابی زنجیره تامین، سیستم های جمع آوری عوارض و حتی شناسایی حیوانات خانگی و…

آیا RFID امن است؟

سیستم های RFID می توانند اقدامات امنیتی را برای محافظت در برابر دسترسی غیرمجاز یا رهگیری سیگنال اجرا کنند. تکنیک های رمزگذاری و پروتکل های احراز هویت تضمین می کند که فقط کاربران مجاز می توانند به داده های ارسال شده دسترسی داشته باشند.

آیا نگرانی ای در مورد حفظ حریم خصوصی فناوری RFID وجود دارد؟

نگرانی های مربوط به حریم خصوصی مربوط به RFID در درجه اول زمانی ایجاد می شود که اطلاعات شخصی بدون رضایت روی برچسب ها ذخیره می شود. با این حال، اکثر سیستم‌های RFID داده‌های شخصی را مستقیماً روی برچسب‌ها ذخیره نمی‌کنند، بلکه از شناسه‌های منحصربه‌فرد مرتبط با پایگاه‌های اطلاعاتی حاوی اطلاعات اضافی استفاده می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه های کنترل تردد کارتی و کارت های RFID میتوانید با کارشناسان ما در شرکت طرح و پردازش غدیر به شماره 02185530 داخلی 333 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید