طرح و پردازش غدیر لوگو

(40) 021-85530

سیستم کنترل تردد آسانسور
خانه » اخبار و مقالات » مقالات » از آسانسورچی تا سیستم‌های کنترل تردد آسانسور

از آسانسورچی تا سیستم‌های کنترل تردد آسانسور

منتشر شده در
بدون دیدگاه

همین چند وقت پیش بود که وقتی می‌خواستم سوار آسانسور بیمارستان شوم، نگهبانی از آن سر راهرو فریاد زد: «خانم اون آسانسور برای حمل تخت بیماره، با اون یکی برین»!

و زمانی که یکی از بهیاران داخل آسانسور، طبقه مورد نظرم را پرسید، به یاد آن صندلی‌های گوشه آسانسور افتادم که آسانسورچی رویش می‌نشست و به محض سوار شدن، مقصدت را جویا می‌شد.

نقش آسانسورچی در گذشته

احتمالا شما هم در گذشته‌ای نه چندان دور، با راننده آسانسور یا آسانسورچی در ادارات و وزارت‌خانه‌ها، روبه‌ور شده‌اید. در حقیقت اپراتور آسانسور یا آسانسورچی برای کنترل آسانسورهای دستی در گذشته نقش موثری داشتند؛ به این صورت که اپراتور آسانسور باید سرعت آسانسور را تنظیم می‌کرد که معمولا نیاز به زمان‌بندی خوبی برای توقف مداوم آسانسور در هر طبقه داشت.

همچنین فروشگاه‌های بزرگ و ساختمان‌های تجاری بعدا علاوه بر آموزش در زمینه عملکرد و ایمنی، نقش اپراتور را با خوشامدگو و راهنما ترکیب کرده و بخش‌های مختلف فروشگاه را طبقه به طبقه اعلام کرده و گهگاه، پیشنهادهای ویژه‌ای ارائه می‌کردند.

به مرور زمان با ظهور آسانسورهای اتوماتیک که کاربران از دکمه‌های فشاری برای انتخاب طبقه موردنظر استفاده می‌کنند، تعداد کمی از اپراتورهای آسانسور باقی مانده‌اند و امروزه کمتر با چنین صحنه‌ای که کسی در آسانسور، طبقه موردنظرتان را بپرسد، مواجه می‌شوید.

سیستم کنترل تردد آسانسور

سیستم‌های کنترل تردد آسانسور به هوشمند شدن هرچه بیشتر آسانسورها و کنترل دسترسی افراد به طبقات مختلف و حتی کنترل دسترسی افراد به آسانسورهای متفاوت، کمک می‌کنند.

در بسیاری از سازمان‌ها، از چندین آسانسور با کاربری‌های متفاوت استفاده می‌شود؛ برای مثال ممکن است آسانسوری برای تردد مدیران، یک آسانسور برای حمل بار به انبار و آسانسور دیگری هم برای تردد کارمندان و ارباب‌رجوع باشد. یا در بیمارستان‌ها، همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، یک آسانسور مخصوص حمل تخت بیمار باشد؛ در حالیکه آسانسور دیگر برای ارباب‌رجوع، پرسنل و همراهان بیمار استفاده شود.

سیستم‌های کنترل تردد آسانسور به شما کمک می‌کنند چنین محدودیت‌هایی را به راحتی اعمال کرده و همچنین در بازه‌های زمانی دلخواه، گزارش تردد افراد را داشته باشید.

برای این منظور می‌توان از دستگاه‌های کنترل تردد متنوع بر اساس میزان حساسیت و امنیت مورد انتظار، استفاده نمود. برای مثال برخی از دستگاه‌های کنترل تردد قابل استفاده برای سیستم های کنترل دسترسی آسانسور عبارتند از:

  • دستگاه‌های کنترل تردد اثرانگشتی
  • دستگاه‌های کنترل تردد تشخیص چهره
  • دستگاه‌های کنترل تردد کارتی
  • دستگاه‌های کنترل دسترسی بارکدخوان

در حقیقت سیستم‌های کنترل تردد خودشان مانند یک اپراتور آسانسور تمام عیار، بدون خطای انسانی عمل کرده و کاربران را بر پایه مجوزهای دسترسی تعریف شده در سیستم، هدایت می‌کنند.

همچنین سیستم‌های کنترل دسترسی آسانسور این امکان را برای مسئولین امنیتی فراهم می‌کنند که در مواقع خاص، دسترسی به آسانسورها را با دستورالعمل‌های متفاوتی، امکان‌پذیر نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید